vrijdag 27 oktober 2017

Spinnetje, spinnetje in je web... we hebben jou overal ontdekt ...

 Een nieuw diertje erbij : Fluffie ons dwergkonijntje mag in de hal verblijven en wij zullen er goed voor zorgen.


Mogen wij spinnetjes zomaar doodkloppen? Nee, natuurlijk niet. Pak liever een handdoek en zet ze buiten...    Net zoals in Kapitein Winokio zijn speelden wij dit tijdens het zingen uit. Grappig om te zien! 
 Wij zijn niet (meer) (zo) bang voor spinnen. Het zijn echte kriebeldiertjes...

 Welke spin heeft het langste web? Kan jij het zien als het opgerold is? Nee, niet echt : dus moeten we meten om het zeker te weten...


 Zelf een tekening fotograferen en nadien bewerken op de Ipad zodat onze tekening echt kon  spreken. Dit was fijn om te doen en nadien te horen en te zien.
 We gingen samen soep maken maar eerst de ingrediënten leren kennen. Kijken, ruiken, proeven! Wat hebben we allemaal nodig om spinnensoep te maken? Denk maar even na...en zie we schrijven alles op zodat we niks vergeten. Zo gaat dat ook in een echt kookboek.


                                                            En dan aan de slag.

                                  Oei! Zijn er daar vriendjes die traantjes krijgen van de ajuin?                                         Uiteraard mochten de spinnetjes niet ontbreken.                           
                                     
                                                     We maakten er heel veel. 😊
 Samen kijken naar het tafelpoppenspel over Frederik spin, die niet naar de overkant van de straat geraakte. Wie kon er voor de oplossing zorgen? Vraag maar eens aan je kind.
 En nu zelf tafelpoppenspel spelen : dat was leuk om zien. De kleuters kunnen heel goed hun juffen nadoen en zelf nog vanalles erbij fantaseren...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten